söndag 28 februari 2010

Det var den helgen det

Söndag 19:59
Tiden går fort när man har roligt och jobbar...schwish så var den helgen över innan jag hunnit blinka! Halv ett torsdag natt anlände Jeanette,Petter, Rikard och Ewa till Duved. Efter kramar och surr blev de sängen. Fredagen jobbade jag både på Stormköket och Grappa men fick sluta tidigt så tog en öl med herrskapet när de åt sen middag inne i Åre och sen blev de hem och spela spel och surra...Lördag var det jobb för hela slanten igen, slutade vid tio. Tog en öl på TT's innan vi for på Country Club och tittade på John Duva, stupade i säng strax före halv tre. Och så upp och jobba imorse, jäsp...stupade ner i soffan när jag kom hem idag och somnade fort. Skönt! Men är fortfarande lika trött, tror bestämt att ja sover nån timme till tills nästa gäng anländer; Magda, Matilda, Daniel och Adam...Natti natti

torsdag 25 februari 2010

Skål

Jösses jag måste ha varit snäll jag, fick en flarra av chifen häromdagen för att han ville visa sin uppskattning :) Måste ju drickas vid ett särskilt tillfälle, undrar när??

Skärmflyg




Istället för att åka skidor hem från jobbet blev det skärmflyg ner idag :) Jävligt kul! Men var ju verkligen inget planerat så jag hade bara Converse på fossingarna och tråkigt nog ingen kamera :'( Så det får lov att bli fler gånger!! Från början är man 600 meter upp i luften och sen varierar det mellan 300-400 m på väg ner... De frågade om vi var nervösa när vi knatade på mot starten "Nej.." sa jag så han gjorde sitt bästa för att skrämma mig och snurrade runt och for upp och ner och grejade, blev jävulskt illamående och snurrig när vi skulle landa, var nog bara ogjort att lunchen kom upp! Men det var grymt! Hade jag varit rik skulle jag fan ha funderat på att skaffa licens så jag kunde ut och flyga själv! Vilken frihet att kunna flyga omkring vars man vill!

onsdag 24 februari 2010

Bortskämd

Jösses vad jag blir bortskämd av besök av kära vänner :) I morgon natt anländer Jeanette, Petter, Rikard och Ewa och blir kvar tills söndag då Magda och Matilda kommer och avlöser dom. Sen blir det tomt en vecka innan Linn och tre brudar kommer hit v.11...Och grabbarna grus som var här v.6 fick smak för Åre och kommer tillbaka igen v.16...Och någon gång där emellan kommer Jon ner :) LÄNGTAR!! Dessvärre hinner jag ju inte se mina gäster nå hemskt många timmar eftersom att jag jobbar som mest under helgerna när de är här :( Men men är glad för de lilla jag får umgås med dom!!

tisdag 23 februari 2010

Bokmalen :)

Har ju hunnit läsa ut fler böcker nu igen, har ju inget bättre för mig. Tredje delen av Twillight, tror att de får bli den sista jag läser av serien. Nu börjar de bli lite uttjatat, Bella velar fram och tillbaka mellan varulven och vampyren som vanligt. Tyckte den var lite seg stundvis... Näe nu får de vara nog för min del!

"-Bella? Edwards mjuka röst hördes bakom mig. Jag vände mig om och såg honom jogga uppför trappan, med vindrufsigt hår efter att ha sprungit. Han omfamnade mig genast, precis som på parkeringsplatsen, och kysste mig igen. Kyssen skrämde mig. Den var för laddad och hans läppar pressades alltför hårt och desperat mot mina - som om han var rädd att vår tid höll på att rinna ut. En våldsam seriemördare härjar i Seattle och en ondskefull vampyr fortsätter sin jakt för att ta ut sin hämnd på Bella som åter igen befinner sig omgiven av fara. Samtidigt tvingas hon att välja mellan sin älskade Edward och sin vänskap med Jacob. Och hennes val riskerar att blåsa liv i den urgamla kampen mellan vampyrer och varulvar.Men Bella har också ett annat val att göra - valet mellan liv eller död. Men vad är vad? "
" Carles Bukowskis alter ego Henry Chinaski börjar som brevbärare och blir kvar på posten i många år. Originalen bland arbetskamraterna, travbesöken, förmännen, spriten, kvinnorna, allt drabbar honom med full kraft. Som femtioåring säger Charles Bukowski upp sig och på tre veckor skriver han denna bok - Postverket. Oemotståndligt. Ett slag i mellangärdet. Denna hans debutroman från 1971 är en klassisk roman, där den amerikanska drömmen krackelerar. Sin första novell fick han publicerad i en tidskrift när han var tjugofyra år. Själv dog Charles Bukowski 1994, sjuttiotre år gammal, i Kalifornien där han också växte upp.
I det nyskrivna efterordet skriver journalisten och författaren Nina Lekander om: "snuskhummern, underdogen, rebellen, fylleristen, den amerikanska mardrömmens bryska krönikör och självbiografen som skriver som han typ talar."
Lättläst och underhållande saknade dock lite spänning. Men helt klart värd att läsa!

En sån dag

Tempen visade -33.3 imorse när jag vaknade, misstänkte att det även denna dag inte skulle bli något jobb. Och mycket riktigt ringde Mathias och sa att de var för kallt men att han skulle höra av sig om det blev någon förändring. Vek lite tvätt och grejade och kröp sen ner under täcket i soffan och hann se lite av Monty Python Holy Grail innan Mathias ringde igen och ångrade sig. "Det är bara -21 här uppe så du kan komma men de är ingen brådska" Tog skidbussen 09.00 till Åre för att byta till en annan buss och åka tillbaka halva vägen till Rödkullen för att ta släpliften upp och sen staka mig fram 1.5km på platten för att ta mig till gondolen och upp på toppen. Puh vad jobbigt, snuvan och hostan blev inte bättre! Vi tog de rätt lugnt, förberedde inte så mycket mat pga av vädret men PANG så small det till och hela stället var fullt av hungriga människor! Fullt ös medvetslös, vi var bara tre som jobbade och fan va vi jobbade! Lyckades få förstärkning i sista sekund innan allt porslin var slut. Men brudarna var i backen så de fick jobba i långkallingar,skidstrumpor och lånade skor :D Vilken syn! Innan vi stängde hade i princip allt tagit slut: mat, fika, godis, rom och till och med cognacen :) Bara hoppas på att de lyckas få upp våra varor imorgon!!

Nu ska jag kasta mig i soffan och inte göra någonting mera ikväll!

lördag 20 februari 2010

Storm

Ja happ, blev jobb på torsdagen, men nu verkar den där stormen ha hittat hit till slut så det har varit stängt på Stormköket i två dagar...Suck, hade ju kunnat stanna hemma några dagar till ju!! :( Tur att jag kan trösta mig med att det i af blir jobb på Grappa och lite extra kosing i form av dricks. Var som sugen på en promenad i friska luften men tempen visar -19 och det blåser 12m/s så jag tror jag minsann stannar inne under täcket tills det blir dags för jobb ikväll!! Kanske kokar lite hjortronsylt och lagar lite mat om orken infinner sig :)

torsdag 18 februari 2010

Veckan som gått...

Har haft en otroligt underbar vecka i glada vänners sällskap så har inte haft tid för nån dator :)

Torsdagen blev de bara två timmars jobb så det blev och vara i backen med de som kommit fram, sen slöt vi upp med resten av gänget på After Skin. Käkade middag, slöade, drack lite och drog ut på Bygget. Blev en lugn kväll och tidig hemgång för mig och J...

Fredag blev de jobb jobb jobb, var kanon väder så det var kaos uppe på Stormköket, sprang ner på byn och åt middag med J på Broken innan de var dags för nästa arbetspass på Grappa. Stupade i säng när jag kom hem med ömmande fötter och värkande ben. Blev väckt av en full och glad kille några timmar senare som kom hem från Wersens och ville surra och mysa :)

Lördag spenderades i backen på skidor med ett gäng slitna killar och pigga flickor innan det åter blev dags för jobb på Grappa. Plattan i mattan hem och väcka en trött kille och göra sig i ordning för utgång och dra i sig nån öl. Blev några drinkar på Wersens innan vi avslutade med fyllekäk på Max.

Söndag var det städning och utcheckning på schemat och frukost på Bageriet innan hemfärd. Middag och soffmys hos mamma i vackra Vidsel...

Måndagen blev de en snabbis till Pite, hälsa på mormor,morfar, farmor och farfar, fira Amanda som fyllde 20 år och en film. Sov över hos A&J...

Tisdag hängde jag på cafét och var till Pite på anställningsintervju på Bryggargatan och "provjobb". Kvällen spenderades i Backträsk med världens mysigaste pojke...

Onsdag sov jag bort halva dagen, åt palt hos farmor, drack kaffe och surrade. Middag hos mamma med J och sen ner på byn för klippning och bus med söt Sally och sen var det dags att sätta sig på tåget tillbaka. Huvva så lejjsamt!!

Är nu tillbaka i min källare och längtar efter att få somna ooch vakna i en varm famn...men snart är det sommar!? Eller? :)

onsdag 10 februari 2010

Onsdag

Oj oj är som ett litet barn på jul afton och får ingenting gjort, gaaah kan de inte komma NU!! Fick ledigt i morgon kväll :D Najs!! Kanske det både hinns med after ski och utgång och en massa mys, FÖRSTA för säsongen!? Helt otroligt! De pratar om att det ska storma imorgon också så kanske blir en heldag med gänget :) Hade ju inte suttit helt fel..!

Önskade att jag kunnat klona mig idag, har varit i köket pga att en kock är skadad. Så jag skulle både fylla upp fika, göra mackor, stå i luckan och servera mat, diska och såg samtidigt att det behövdes fyllas på bestick, servetter, plocka av en massa bord och disk i ställen. Sprang kors och tvärs, puh! Hacka upp mer grönsaker, springa ut med sopor...Trodde aldrig att dagens skulle ta slut, men pang så drog det in nå oväder och alla gäster försvann och vi kom ikapp och kunde sluta redan halv fyra...

Tror jag måste se en film eller nå för att fördriva tiden lite och ut och skotta en sväng till. Snön vräker ner nu :)

måndag 8 februari 2010

Måndag

Storm stängt idag igen men för en gångs skull har jag tagit vara på dagen :) Först frulle och snöra igång en tvättmaskin och ut med sängkläderna på vädring. Sen var jag först ut i Lundsrappet kl 09.00 när backen öppnade. SÅÅÅ underbart åk!! Backen var nypistad och så några cm puder på det! Löööve it! Hade dock för lite kläder på mig, var bara -3 men det blåste kallt. Så blev in i värmen en stund på Olympia för en fika. Åkte fram till lunch, var en sväng i byn och köpte halsskydd till fröken Nilsson och spanade på hjälmar. Hem och hängde tvätt och skottade tills svetten droppade. Dammsög, städade toan, fastnade bakom datorn, läste lite...kastade i mig middag och for på kvällsåkning i VM8an :) Nu ska jag ta och bädda i köket så de kan krypa till kojs när de kommer ner onsdag natt och sen blir det hopp i duschen och en kopp the på det!

If I had a little money...

Skulle jag ha köpt det här :)

POC RECEPTOR BUG GREEN Måste införskaffa en hjälm när kosingen börjar trilla in igen. Och naturligtvis så har jag som vanligt fått för mig att jag ska ha en som inte finns att få tag på här i byn, finns i alla möjliga färger förutom den gröna så klart....ska höra med dom på Peak om dom kan ta hem en grön åt mig, annars blir de väl att jaga på nätet...var inte fasligt dyr, 1000 kr och den är min :)



DRAGON DXS GOGGLE PARTYBLOCKS Nya googles hade ju varit najs men är ju dock inte nödvändigt, 1199:- kostar de här skönheterna

HESTRA Nya fina vantar för sisådär 700-800 spänn hade jag gärna haft också...


MOUNTAIN WORKS FAT BOY DOWN PARKA Såg en dam springa förbi i en väldigt fin dunjacka, skulle behöva någon varmare jacka och gärna lite längre. Blev glad när jag hittade den på nätet men på någotvis lyckas jag ju alltid kära ner mig i det dyraste ca 4400 kostar den rackarn :o


SESSIONS 1899:- Nya täckbralls vore ju inte heller helt fel, nog för att jag älskar modellen på mina Scott men vill ha någon roligare färg. Turkosa, gröna eller cerisa...?

KARI TRAA GIRLS SMALA POLO ZIP 449:- Härligt färgglatt underställ i ull, hade jag inte tackat nej till. Kommer ju att nöta upp det jag har, bor ju mer eller mindre i mitt Ullmax underställ så det åker in och ut ut tvätt maskinen förjämnan...
KARI TRAA SMALA CAPRI ULL 499:- Först undrade jag vad fan de var för idiot som vill ha korta ben på ett underställ!? Men kom sen på att det är ju det ultimata, på med skidsockar och INGA knölar i pjäxskaften :D Me like!







söndag 7 februari 2010

Helgen

Pang bom så var den helgen över. I fredags kom morbror Mats och Robin med tåget. Blev några timmar i backen med dom innan jobb på Grappa. Lördag var det upp på Stormköket och jobba hela dagen, middag med Mats och Robin innan jag skjutsade dom till stationen och drog till Grappa och jobbade...imorse sov jag nog så länge, stressade som en tok för att hinna med bussen 7.45 in till Åre men precis när jag skulle hoppa i täckbyxorna fick jag ett mess att det var stängt. Halleluja och helvete! Kunde krypa tillbaka in under täcket men fan jag var ju redan duschad, sminkad, påklädd och redo för jobb...Funderade en kort sekund på att fara till backen men somnade fort igen. Blev bara en prommis i det varma vädret -0.8!? och snö :) Är det stängt imorgon också MÅSTE jag verlkligen åka, var himla bra i backarna i fredags och de har ju fallit ännu mer snö sen dess :D

ONSDAG närmar sig med stormsteg!!! :D

torsdag 4 februari 2010

Bortskämda snorvalpar

Jösses, har sett URs program "Flytta hemifrån" som idag handlade om en tjej som hette Anna och var uppvuxen kring Stureplan, missade hennes ålder men hon var nog kring 20-22 kanske. Hade fast jobb och fick ut kring 13 000 i månaden och bodde hemma gratis. Men hon hade bestämt sig för att skaffa eget. I vanliga fall köpte hon nya kläder varje helg för att festa på Stureplan, 3000 kr på kläder och 3000 kr på taxi per månad(!?) Och efter att ha räknat ut sin budget för nöjen,kläder och annat skulle hon nu klara sig med bara 2000 kr. Tjejen hade aldrig rört en tvättmaskin i hela sitt liv, så bara det kom en chock när hon insåg att tröjan hon ville ha inte låg ren i garderoben. Så då var hon tvungen att köpa nå nytt :) Hon var van att äta lunch ute varje dag (pappas rikskuponger) eller få matlåda av mamma, fikade flera gånger om dagen med kompisar men insåg att nu kunde hon bara ta en kaffe. Saker som hon fått lära sig sen hon flyttat var att frukostmaten inte fyller på sig själv (va?? jag som alltid trott det!), toalettpappret tar SLUT, att man måste planera lite, man kan inte bara leva för dagen jämt osv. Och badrummet ville hon kakla om, trots att det var alldeles nygjort (vitt kakel med EN grön rand)men hennes handdukar passade inte med den gröna randen i kaklet. Så program ledaren kunde inte hålla sig för skratt "Är du allvarlig?" Men hon insåg väl vad det kostar och hade vant sig med det. Duktig tjej! Ingen som tipsade henne om kakeldekor att klistra över det gröna med, stackare...

Vet att jag varit riktigt bortskämd hemma också. Har verkligen inte behövt göra någonting! Varken tvättat, städat, klippt gräs, knappt att jag har behövt bädda min egen säng. Men har ju i alla fall vetat hur det går till. Har också varit bortskämd med att få bo hemma gratis trots att jag blivit stor och det är jag evigt tacksam för! Blir skrämd av att många inte har en blekaste uppfattning om pengar och den verkliga världen. Trots att jag är en slösmaja i stora mått så ser jag ju till att först betala hyra, mat, bensin osv. men ungdomarna i serien har noll koll!?

Ooops nu är tant Sandra igång och gnäller :D Ska ge mig så ni slipper läsa mer gnäll men det är ju skrämmande!!

Smärtans hus



"I en banklokal i Oslo får chefen 25 sekunder på sig att tömma bankvalvet. Han behöver 31, vilket får rånaren att skjuta en kvinnlig anställd. Trots att allt finns på video står polisen handfallen inför det brutala mordet.Samtidigt kallas Harry Hole till en brottsplats som visar sig vara exflickvännens lägenhet. Nu är hon död, och Harrys ärkefiende Tom Waaler är inte sen att utnyttja det faktum att Harry var den som sist såg henne i livet.För att rentvå sig tvingas Harry ta hjälp av Oslos mest fruktade bankrånare, en man som kontrollerar stadens undre värld från sin cell i fängelset. Samtidigt som huvudstaden skakas av ännu ett bankrån ger sig Harry ut på en desperat jakt på sanningen som för honom tillbaka till hans eget mörka förflutna."

Lika bra som de andra i serien! Ser fram emot fortsättningen, ska de lyckas sätta dit den man som dödade Harrys kollega Ellen!?

"Det värsta man kan göra mot en människa är inte att ta ifrån henne livet, utan det hon lever för" Citat från boken som fastnade, ligger verlkligen något i det!

onsdag 3 februari 2010

Första kvällen

Jobbade min första kväll på Grappa igår, gick väl helt okej. Ia var nöjd med min insats och var inte alls orolig över att det skulle gå jättebra för mig sen. Är evigheter sen jag serverade på riktigt, är lite ringrostig. Komma ihåg att beställa fram alla rätter i tid och tajma pizzan med varmrätter och byta bestick och sånt där. Måste sätta mig och plugga in menyn ordentligt så den sitter, vinerna och grapporna hoppas jag att kunna lära mig hyffsat på nån vecka. Men har än en gång konstaterat att det där finliret inte rikitgt är min grej, får sputnik på dryga stockholmare som sitter och pratar om deras miljoner, tennisbanor, villor, porschar och deras fantastiska skumpa som de har i källaren "En dompa (1169kr på bolaget) är ju inge särskild, man vill ju ha några riktigt fina kristaller att öppna när man ska fira" Hade ett bord med "höjdare" som var rikitgt dryga och ignorade mig totalt när jag frågade om dryck och kaffe och sånt. "Ska hälsa på dottern, hon bor på en fin adress, fint område, kanon fin våning och bla bla bla" Hur fan ser en fin adress ut??

Men som tur är finns det ju väldigt gulliga gäster också! :) Hade ett trevligt par som jag sålde på både fördrink, 3-rätters menyn, bra vin, öl, san pellegrino, kaffe och grappa. Förklarade att det var första dagen och att jag inte hade nån koll på grapporna och skulle hämta Ia "Nämen, då går det ju jätte bra om det här är första dagen" :D Ett varmt ord och stockholmarna blir bortglömda!

tisdag 2 februari 2010

Tisdag

Det bidde varken jobb eller utgång idag...Men hann in till Åre innan vi fick veta att det blev stängt, så jag och Andreas passade på att åka lite när vi ändå var där. Så vi fick tjuvåka upp innan de öppnar liftarna för folket så vi hade backarna alldeles för oss själva första åket. UNDERBART! Nypistat och mjukt och fint, var riktigt kul fast det blåste så förbannat kallt. Uthärdade kylan drygt en timme innan jag gav upp och åkte hem och drack varm nyponsoppa. Men blev som taggad för mer skidåkning så det blir nog lite kvällsåkning idag i Hamrebacken :) Börjar på Grappa imorgon i af, klockan 18. Perfekt, då hinner jag hem och äta och duscha mellan jobben! :)

måndag 1 februari 2010

Måndag

Blev inget jobb på Grappa ikväll, de hade inte en endaste bokning. Studenter är ju inte riktigt de som lägger pengarna på maten...så förhoppningsvis börjar jag på torsdag kväll istället... Har varit stormstängt lör-sön, idag hade vi öppet fram till 13.30, då började vinden öka igen så det var bara till och stänga och åka hem. Hoppas att det lugnat ner sig till imorgon igen så vi kan ha öppet! Nu ska jag för en gångs skull ta och lägga mig i tid.. Natti natti!

Imorgon blir det nog utgång med Frida...