fredag 25 januari 2013

Sthlm nästa

Imorgon bitti bär det av till Stockholm med jobbet. Fyra dagar blir jag i fina huvudstaden. Varav två av dagarna spenderad på VK, Nordic Choice Hotels stora vinterkonferens med drygt 2200 deltagare!? :o Fina tillställningar med dresscodes; business, all white, cocktailklänning. Så idag har jag varit till Luleå för att inskaffa nya kläder och skor för att kunna uppfylla kraven, puh...
Lyckades i af handla på rean, två klänningar var på 70% :) Och nu är väskan packad med alla outfits, accessoarer och skor. Blir en spännande helg!

Just in case...

tisdag 22 januari 2013

I made it

Strosade runt på stan igår i flera timmar och inhandlade bara ett par högst nödvändiga skor... Som jag just insåg är lite stora så de åker nog på retur. Bra där!

fredag 18 januari 2013

Klara färdiga spara!

Nu får det banne mig vara färdig slösat! Ligger hemma i soffan med feber och bläddrar i en massa gamla nummer av Vagabond, jag vill till värmen... Och då menar jag inte en sista minuten med en veckas sol och bad och ligga rätt upp och ner och plöja böcker i solen. Det hade visserligen också varit väldigt trevligt men jag vill vara borta liiiite längre än så... Typ en månad eller så, så att det hinns med både lata dagar på en strand men också äventyr och aktiviteter.

Så nu går startskottet för sparande av semesterdagar och slantar! Måste ta mig en funderare över Bäverholmen, mitt hjärta blöder. Men man kan inte få allt här i livet, tro mig jag vet. Men den veckan är ju ljuset i tunneln under smällkalla och mörka vinter månader! Måste sova på saken...

Att spara SEMESTERDAGAR är ju inget större problem, jag är ju proffs på att byta jobb lagom tills det närmar sig sommar. Vilket har inneburit att jag har jobbat de flesta somrar så jag ska nog överleva en sommar till med jobb utan större problem. Blir dock en lång weekend i början av juni ner till Örebro för att fira morbror och hans frus 50års dag.

Men det här med att spara pengar har ju aldrig riktigt varit min grej! Hur sjutton gör man??
En del av planen är att jobba lite mer vändpass och sova över på jobbet och därmed spara in en hel del på BENSIN...

Mat är en annan stor utgift, jag gillar MAT och är sämst på att handla billigt. Jag tar det jag vill ha och drar kortet. Jag är inte prismedveten för fem öre! Folk pratar om att passa på att köpa en viss vara för det är ju så billigt nu, jaså är det? Jag har ingen susning om vilket pris det brukar ligga på i vanliga fall... Visst tittar jag på priset och jämför om jag har två likvärdiga produkter att välja mellan men det är allt. Så tips på god och billig mat mottages tacksamt!

Jag har lugnat ner mig med KLÄDER, kommer inte ens ihåg när jag var i Lule och shoppade sist...? Men jag borde bannlysas från web shoppar! Jag tänkte sätta upp ett första mål; inga klädinköp under tre månader. Start: februari. Med undantag: om något går sönder....typ om jeansen spricker. Har ju hänt mig ett par gånger...

Sen är ju hemmet en stor orsak till hålet i plånboken, INREDNING, PYNT & TJAFS är min stora last. Här blir det mycket impuls köp som jag inte riktigt har någon tanke bakom. Bara att prylen är så himla fin, går alltid att hitta någon plats för allt :) Inom denna kategori finns bara ett undantag: växter. Måste ersätta julgranens plats i hörnet med annan trevlig stor blomma/träd av något slag. Men jag vill ha hyllor i köket, nya mattor, TV, ny säng und so weiter... de materialistiska drömmarna ska jag lägga i en låda längst ner i garderoben och plocka fram när jag vunnit på triss... Ja just det, för att vinna på triss måste man faktiskt köpa lotter också, damn!

En annan kostnad som dras varje månad är GYMKORTET, men det tänker jag då låta kosta. Måste bara se till att utnyttja gymmet lite bättre så jag får nåt för pengarna! Bra för både kropp och själ!

Sen kommer ju de tråkigaste kostnaderna, de fasta kostnaderna som man inte kan göra så mycket åt.... HYRA, MOTORVÄRMARSTOLPE, RADIOTJÄNST, EL, INTERNET, TELEFON, A-KASSA, SKATT & FÖRSÄKRING.... Internet kan man ju visserligen välja att leva utan men usch så trist...

Jajja, dags att gå till botten med detta och lusläsa mina kontohändelser och lägga upp en budget och se vars mina pengar tar vägen! Wish me luck!






söndag 6 januari 2013

Stupid Girl

Once I met this boy
he seemed to have it all
but I must have scared his sweet heart away
cause he was gone the next day.

And deep down I know I'm not a stupid girl
but still I make all those mistakes, yeay
I know there's a lot of stupid girls in this world
but I don't want to be like them.

Yes I drink a lot, I don't know how to stop
and I don't know what it is that I say
but something scares them all away.

Deep down I know I'm not a stupid girl
but still I make all those mistakes, yeay
I know there's a lot of stupid girls in this world
but I don't want to be like them.

Yes I will learn but as a lonely ugly drunk on a bend
la-la-la-la-la-la-la-la-la-la-la-la-la-la-la, right!

And deep down I know I'm not a stupid girl
but still I make all those mistakes, yeay
I know there's a lot of stupid girls in this world
but I don't want to be like them.

And deep down I know I'm not a stupid girl
but still I make all those mistakes, yeay
I know there's a lot of stupid girls in this world
but I don't want to be like them, no.

Stupid girl. Stupid girl.