måndag 6 februari 2012

Faster Toras Havrekakor

Ca 45 st
7 dl havregryn
5 dl mjölk
100 g mjukt margarin
1 dl socker
1 msk hjorthornssalt
Vetemjöl

Blanda havregryn och mjölk och låt stå över natten.

Sätt ugnen på 275 grader.

Blanda alla ingredienser till en smidig deg. Kavla ut degen ca 1/2 cm tjock, använd kruskavel eller nagga kakorna ordentligt med gaffel innan gräddning.
Stansa ut runda kakor med en form, ett glas eller vad du hittar i köket. Jag tog locket från Ikeas burk FÖRVAR, blev lagom storlek.

Gräddas i mitten av ugnen tills de fått lite färg.


Fick ett sånt sug efter farmors goda havrekakor så jag bakade på morgonen... Gick över på Kiwi för att köpa hjorthornssalt och jag letade efter en liten påse som hemma men hittade tillslut en gul och svart plastburk :) Snygg förpackning! Så nu har vi ätit nygräddat bröd med smör och ost och en the kopp, mums! Blev nästan lika goda som farmors...bara aningens söta eftersom jag gjorde 1/4 av det ursprungliga receptet men glömde räkna om på sockret, suck. Original receptet är på 1 kg havregryn och 2 liter mjölk!!! Måste ju bli hur många kakor som helst!



Inga kommentarer: