torsdag 8 november 2012

Filmjölkslimpa med lingon

Snörde ihop en limpa i väntan på att fonden reduceras. Det är egentligen Leilas turbosnabba filmjölkslimpa men fick anpassa efter det som fanns i mitt skafferi och byta ut nötter mot frön... I did it my way :)

I n g r e d i e n s e r

4 1/2 dl filmjölk
1 dl mörk sirap
1 1/2 dl lingonsylt

1 dl pumpakärnor
1 dl krossade linfrön
1 dl solrosfrön
1 dl grahamsmjöl
2 dl vetekross
1 dl havregryn
2 1/2 dl grovt rågmjöl
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk salt
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 tsk bikarbonat
1 tsk brödkryddor

G ö r s å h ä r
Sätt ugnen på 200 grader
Blanda filmjölk, sirap och sylt i en bunke
Blanda alla torra ingredienser och rör ner i filmjölken
Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform så att pappret sticker ut över kanterna
Fyll formen med smeten, strö över lite havregryn och grädda brödet i mitten av ugnen i ca 45 min

Inga kommentarer: