måndag 26 november 2012

Franskt kryddbröd

I vanlig ordning har jag gjort om receptet en liten gnutta eftersom jag inte tål nötter, så jag har ersatt valnötter och mandel med frön istället... Brödet ska vara en riktig hit till ostbrickan, återstår att se...

1 dl honung
0.5 dl råsocker
1.5 dl vispgrädde
1 msk brödkryddor
1 tsk malen ingefära
1 tsk malen kanel
10 st torkade aprikoser
2 dl pumpakärnor
2 dl vetemjöl
1 tsk flingsalt
2 tsk bikarbonat
smör och solrosfrön till formen

Sätt ugnen på 150 grader.
Koka upp honung, råsocker, vispgrädde och kryddor i en kastrull, häll över i en skål och låt svalna.
Hacka aprikoserna och blanda med hela pumpakärnor, vetemjöl, flingsalt och bikarbonat.
Blanda de torra ingredienserna med vätskan.
Smörj en sockerkaksform och bröa med hyvlad mandel. Fyll formen och grädda, i 40-50 minuter.

Inga kommentarer: