I n g r e d i e n s e r
100 g mjukt smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2.25 dl vetemjöl
0.5 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 tsk malen ingefära
G ö r s å h ä r
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör, strösocker och sirap krämigt.
Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och malen ingefära och vänd ner det i smeten.
Dela degen och rulla ut till två längder.
Lägg rullarna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite. Räffla med en gaffel.
Grädda längderna gyllene i mitten av ugnen i 12-15 minuter.
Låt dem svalna en aning och skär sedan längderna på snedden. Låt snittarna svalna på plåten
Mums! Godast nybakta med ett glas kall mjölk!
torsdag 27 december 2012
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar