tisdag 6 maj 2008

Chocolate Cupcakes



Medans vanligt folk är på jobbet och i skolan får jag hitta på annat att underhålla mig med. Provade Leilas recept på Chocolate Cupcakes förra veckan och om jag får säga det själv så blev de j-vulskt goda faktiskt! Receptet blir drygt 12 muffins...


Ingredienser
3 st ägg

2.5 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

50 g smör

1 dl gräddfil

2 msk kallt kaffe

3.5 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

4 msk kakao

1 st nypa salt

100 g mörk kvalitetschoklad 70 %


Chocolate frosting:

60 g mjukt smör

5 dl florsocker

1 tsk vaniljsocker

0.5 dl kakao

100 g phiadelphiaost

1 msk varmt kaffe

Strössel eller blommor till garnering

How to do it
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret, häll i gräddfilen och kaffet och blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (jag gjorde det i micron).
6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.
8. Chocolate frosting:
9. Rör smör, florsocker, vaniljsocker, kakao och phiadelphiaost krämigt. Rör sist ner kaffet.
10. Bred frostingen på cupcakesen och garnera med strössel eller blommor.

Inga kommentarer: