lördag 7 januari 2012

Farmors flatbröst

3 3/4 dl strösocker
1 ägg
125 g smält margarin
2 dl mjölk
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
6 3/4 dl vetemjöl

Vispa ägg och socker poröst. Häll mjölken i det smälta smöret. Tillsätt de torra ingredienserna i äggsmeten, häll på vätskan och rör om. Klickas ut ca en matsked på bakplåtspapper, 6 klickar per plåt. De flyter ut rejält! Gräddas i mitten av ugnen i 225 grader i ca 8 min. Ät de nygräddade med ett rejält glas mjölk att doppa dom i!

Dessa enkla kakor gjorde alltid farmor när vi var små! Ruskigt enkla att göra men farligt goda! Elin var sugen på en tårtbit igår men det fanns inte riktigt ingredienser till det hemma så det blev flatbröst, även kallat för hastbullar, till filmen.

Inga kommentarer: