fredag 10 augusti 2012

Mumsigt knäckebröd

Busenkelt knäckebröd utan mjöl & socker. Passar utmärkt till goda ostar!

Ingredienser

3,5 dl havregryn
1,5 dl linfrön
1 dl solrosfrön
1 dl sesamfrön
0,5 dl pumpakärnor
1 tsk salt
6 dl vatten
2 msk olja (utan smak)

Och så här gör du:

1. Blanda de torra ingredienserna med vattnet och oljan, täck över och låt stå över natten i kylen.
2. Bred ut smeten tunt på två bakplåtspappersklädda plåtar.
3. Ställ ugnen på 200 grader och grädda i ca 20 min.
4. Ta ut och skär brödet i bitar. Ta bort bakplåtspappret och lägg tillbaka bitarna på plåten.
5. Sänk temperaturen till 150 grader och grädda i ytterligare 30 min. Vänd efter halva tiden.

Inga kommentarer: