torsdag 9 augusti 2012

Frukt- & bärpaj

Bjöd pappa med familj på middag ikväll och då serverade jag denna till dessert. Möms!

PAJDEG
150 g smält margarin
3 3/4 dl vetemjöl
2 1/2 krm bakpulver
3/4 dl strösocker

Tryck ut i en pajform och nagga. Grädda i 20 min i 175 grader, låt svalna.

FYLLNING
2 dl Philadelphiaost
2 dl Creme Fraiche
1 1/2 dl florsocker
2 msk vaniljsocker

Rör ihop alla ingredienser och bred ut i pajskalet.

FRUKT & BÄR
Björnbär, hallon, blåbär, jordgubbar, kiwi & nektariner

Skiva frukten och strö över frukt och bär jämnt över fyllningen i pajskalet.

GELE
Lätt aprikosmarmelad (refill)

Värm marmeladen och sila bort fruktbitarna. Häll marmeladen över pajen.
Låt stå kallt i ett par timmar innan servering.

Inga kommentarer: