tisdag 31 juli 2012
Raggmunk
2 dl vetemjöl
3 dl mineralvatten med bubblor
1 tsk salt
Vitpeppar
1 nypa socker
1 dl mjölk
10 potatisar
1 lätt uppvispat ägg
Blanda mjöl, salt, peppar, socker och lite av mjölken till en jämn smet.
Tillsätt resten av mjölken och ägget.
Skala potatisen och mal den i kvarn eller riv medelgrovt. Lägg potatisrivet i en sil och tryck ut så mycket som möjligt av vätskan med en slev. Blanda ner potatisen i äggsmeten.
Tillsätt mineralvatten. Smeten skall gå att hälla.
Hetta upp lite smör i en stekpanna. Häll i lite av smeten i pannan och bred ut den lite. Stek gyllenbrunt på båda sidorna.
Servera med stekt fläsk och lingon.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar