måndag 17 juni 2013

Tacogratäng med nachochips

6-8 port

I n g r e d i e n s e r

Nachochips

500 gram nötfärs alt blandfärs
2 vitlöksklyftor
1 1/2 påse tacokrydda
Salt & peppar
1 burk tomatsalsa med ananas 

5 dl crème fraîche
1 msk flytande honung
Salt & peppar

2 dl riven cheddarost

Körsbärstomater
Skivad jalapeno

GÖR SÅHÄR :
-Bryn färsen i het panna. Riv ner vitlök och krydda, salta och peppra och tillsätt salsan och ca 1dl vatten. Låt puttra en stund.
-Smula ner nachochips i en ugnsfast form. Lägg över färsen
-Blanda crème fraîchen med honung, salt och peppar och bred över. 

-Toppa med cheddarost, tomater och jalapeno. 

-Gratinera i 180 grader tills gratängen fått fin färg, ca 30-35 min. 

-Stick ner nachochips och servera med en sallad med röd lök, nachochips, guacamole, creme fraiche, smältost och salsa.





Inga kommentarer: