tisdag 29 november 2011

Frusen pepparkakscheescake

Gjorde dessert till tjejerna igår på min leidga dag, tyvärr har vi ingen springform så jag gjorde den i en avlång pajform och lyckades inte få nån fin bit att ta kort på...men hur som haver är den väääldigt god! Perfekt dessert som går att förbereda i god tid och slänga i frysen till rätt tillfälle, kanon under stressiga juletider...

CHESSECAKEBOTTEN
75 g smält smör
150 g pepparkakor

Mixa pepparkakor och smält smör och tryck ut i en springform med bakplåtspappersklädd botten.

Grädda botten i 8-10 min i 175 grader, låt svalna.

FYLLNING
250 g Smält vit choklad
75 g grovt hackad mörk choklad
2 askar philadelphia ost
1 dl kesella
0,5 dl strösocker

Blanda philadelphia ost, kesella och strösocker.
Rör ner lite i taget av ostblandningen i den vita chokladen, mixa med mixerstav om det behövs för att få den slät. Tillsätt den mörka chokladen.

Häll blandningen över pepparkaksbottnen och sätt i frysen.

Garnera med lingon vid servering.

Låt stå framme i rumstemperatur ca 1tim före servering.

Inga kommentarer: