onsdag 10 mars 2010

Fyrvaktaren


Ja stormen tycks aldrig ge sig, så har gott om tid för läsning nu igen! Så har nu läst ut ytterligare en bok, Fyrvaktaren av Camilla Läckberg. En av mina favorit författare! Det här är hennes sjunde bok och jag måste säga att jag tycker att det är en av de bästa. Lika spännande som alltid, svårt att lägga i från sig. Läs läs läs!!
"Det är en ljus försommarnatt. En kvinna kastar sig in i sin bil, händerna på ratten är blodiga. Med sin lille son i baksätet flyr hon mot den enda trygga plats hon vet: ön Gråskär utanför Fjällbacka.
Ett par dygn senare mördas en man i sin lägenhet. Han var kommunens nyanställde ekonomichef, som efter många år återvänt till sin barndoms Fjällbacka. En skötsam och omtyckt person. Men när polisen i Tanumshede börjar kartlägga hans liv kommer de en rad hemligheter på spåren.
Det visar sig att mannen besökte Gråskär innan han dog. I folkmun kallas ön Gastholmen och har alltid omgärdats av mörka rykten. Det sägs att de döda aldrig lämnar den, och att de har något att berätta för de levande."

Inga kommentarer: