Väldigt enkel långpannekaka som blir saftig och stoppar länge...kommer ihåg från jag var liten att det var en perfekt husvagnskaka som inte blev torr :)
Ingredienser
4 ägg
6 dl socker
4 tsk bakpulver
6 dl vetemjöl
3 dl ljummet vatten
Glasyr
200 g smält smör
3 dl socker
2 msk vaniljsocker
1 påse coccos
2 ägg
Sätt ugnen på 175 grader
Smöra och bröa en långpanna
Vispa ägg och socker poröst
Tillsätt de torra ingredienserna och sedan vattnet
Rör till en jämn smet och häll i långpannan
Gräddas i mitten av ugnen i ca 20 min.
Blanda ihop glasyren, börja med att smälta smöret och sen i med socker och vaniljsocker. Se till så att sockret smälter ordentligt, dra av från plattan och rör ner coccos. Se upp för att he i äggen när glasyren är för varm, annars "stelnar" det och blir fina äggklupmar i glasyren!
Bred galsyren över kakan när den svalnat.
tisdag 16 november 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar