onsdag 3 november 2010

Potatiskaka med getost

1.2 kg mandelpotatis
2 dl crème fraiche
200 g chèvre, fransk getost
1 st vitlöksklyfta, pressad
1 tsk salt
0.5 tsk svartpeppar, nymald
2 st ägg, stora
1 dl persilja, finhackad
1 dl basilika, finhackad

Gör så här
1.Sätt ugnen på 200 grader.

2. Skiva potatisen tunt.

3. Koka upp crème fraiche med getost, vitlök, salt och peppar.

4. Blanda ner potatisen.

5. Rör om och blanda ner äggen och örterna.

6. Ta från värmen.

7. Lägg ett bakplåtspapper i en avlång tvålitersform.

8. Häll i potatisen och platta till skivorna.

9. Grädda på nedersta falsen ca 45 minuter tills den börjar få fin färg och potatisen känns mjuk. Prova med en sticka.

10. Ta ut och låt den stå en stund i formen innan den stjälps upp.

11. Skär och servera den i fyrkanter. Bitarna blir snyggast om du skär terrinen när den har kallnat.

12. Bitarna värms sedan ca 20 minuter i 175 grader inför serveringen.

Vi var lite rädda för att de inte skulle gilla getost när vi bjöd på den i lördags men den blev mycket uppskattad och entrecoten med rödvinssås också.

1 kommentar:

Linn sa...

Det var verkligen jättegott! Och jag tyckte speciellt mycket om potatiskakan :)