onsdag 20 oktober 2010

Glutenfri filmjölkslimpa

Till två limpor behöver du:

6 dl glutenfri mjölmix, grov
3 dl glutenfri mjölmix, fin
3 dl havregryn
4 dl fibrex
1 dl pofiber
2 tsk salt
5 tsk bikarbonat
2 tsk brödkryddor
1 dl ljus sirap
1 l filmjölk

-Sätt ugnen på 175 grader
-Smörj och beströ två 1½litersformar med linfrö eller fibrex
-Blanda de torra ingredienserna i en bunke
-Tillsätt sirap och filmjölk
-Blanda väl, med maskin eller degkrokar
-Häll smeten i formarna och grädda i ca 60 minuter på nedersta falsen i ugnen

Tips! Skiva allt bröd och frys in och tina sen då det ska ätas. Ligger glutenfritt bröd framme i rumstemperatur blir det fort torrt och tråkigt.


Som sagt fick detta recept av Hanna för ett bra tag sen men det var premiär för mig idag, blev mycket gott. Så det ska bakas fler gånger. Tack Hanna! Otroligt skönt med bikarbonat istället för jäst, tar ju sån tid när det ska jäsas hit och dit. Men de här limporna svänger man snabbt ihop :)

Inga kommentarer: