måndag 25 oktober 2010

Middagstips!

Har länge varit sugen på sallad med chevre och bacon sen jag tittade på bilder från Korsika, hittade ett lite annorlunda recept med rödbetor och kyckling i också. Receptet kommer från Leilas middagstips. Var riktigt gott måste jag säga!

Chilikyckling med färska betor, bacon och getost
Ingredienser
1 kg färska rödbetor
4 st kycklingfiléer
0.5 dl sweet chilisås
2 msk japansk soja
2 st vitlöksklyftor
olivolja
1 påse babyspenat
flingsalt
svartpeppar från kvarn
2 pkt bacon
200 g getost
balsamvinäger
Rostade solrosfrön

Gör så här

1. Koka betorna med skal tills de är mjuka, spola dem sedan i ljummet vatten.
2. Gnid av skalet med händerna.
3. Marinera kycklingen i sweet chilisås, soja och finhackad vitlök.
4. Stek kycklingen i olivolja på medeltemperatur tills den fått färg. Låt den ligga kvar i pannan utan värme i cirka 15 minuter och den kommer långsamt att bli genomstekt utan att bli torr. Vänd ibland.
5. Lägg babyspenaten på ett fat och strö över betor i klyftor, salta och peppra.
6. Skiva baconet i 2 cm långa bitar och stek i en torr stekpanna.
7. Skär kycklingen i bitar och lägg på salladen, toppa med bacon och smulad getost.
8. Salta, peppra och toppa med lite olivolja och balsamvinäger.
9. Strö över rostade solrosfrön

Ät och njut!

Inga kommentarer: