tisdag 13 september 2011

Kyckling gryta med blåmögelost

Dagens middags tips :)

4 Skivade kycklingfileér
Olivolja
1 Purjolök
1 Brk Creme Fraiche
1/2 dl Vitt vin
1 Tärning kycklingbuljong
150g Ädelost

Stek kycklingen med olja på hög värme i några minuter tills de är gyllenbruna. ta upp kycklingen.

Bryn purjolöken tills den mjuknat och fått lite färg.

Tillsätt creme fraiche, vin och buljong.

Smula ner osten och låt den smälta.

Lägg tillbaka kycklingen och låt puttra i 10 min under lock.

Servera grytan med ris.


Detta bjöd jag Elin på idag till middag, slängde även ner ett paket med Haricoverts för att få lite mer att bita i och dryga ut grytan lite. Fick sällskap av Matilda och Camilla också till middagen :)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Så morsan kyckling går hem ;-)

Sandra Granström sa...

Det vet du! ;p